Tips voor het vinden van een boekhouder

Als je een boekhouder zoekt voor je financiële administratie, is het belangrijk om vooraf enkele boekhouders te vergelijken en onderzoek te doen om iemand te vinden die bij je past. Je wil namelijk dat de boekhouder voldoet aan je verwachtingen. Daarnaast is een goede klik en vertrouwen erg belangrijk omdat je regelmatig contact met elkaar hebt. In dit artikel zie je waar je op moet letten om een passende boekhouder te vinden. 

Een boekhouder vinden die bij je past: waar moet je op letten?

Een boekhouder moet betrouwbaar en vakkundig zijn, en het is daarnaast prettig als het contact goed verloopt. Dit merk je vaak al in het kennismakingsgesprek. Hieronder zie je waar je op moet letten als je op zoek bent naar een geschikte boekhouder voor jouw administratie. 

  1. Bepaal je wensen en het takenpakket

Een goede eerste stap in je zoektocht, is om duidelijk voor ogen te hebben wat je wensen zijn en welke taken je wil uitbesteden aan de boekhouder volgens deze website. Schrijf eventueel het gewenste takenpakket vooraf op en maak hier duidelijke afspraken in jullie gesprek over als jullie met elkaar gaan samenwerken. 

  1. Informeer vooraf over de kosten en vergelijk

Om de voordeligste deal te kiezen is het goed om vooraf te weten welke tarieven de boekhouder hanteert, en/of deze kosten haalbaar voor je zijn. Om er zeker van te zijn dat er geen goedkopere opties voor je zijn, kun je altijd het beste enkele boekhouders spreken en de prijzen vergelijken. 

  1. Controleer of de boekhouder betrouwbaar overkomt

Vertrouwen is onmisbaar in de samenwerking met je boekhouder. Het gaat namelijk om persoonlijke gegevens die je deelt, en je moet kunnen rekenen op professionele en vakkundige ondersteuning in je boekhouding. Om te checken of iemand betrouwbaar is, kun je kijken of hij of zij in het bezit is van het kwaliteitskeurmerk NOAB. Ook kun je reviews lezen van andere klanten.

Kortom, doe goed onderzoek vooraf, bepaal je wensen, doe een betrouwbaarheidscheck en vergelijk!